latinica  ћирилица
19/09/2024 |  17:53 ⇒ 21:45 | Аутор: СРНА

Додик: Учинићемо све да Кнежево има перспективу

Предсједник СНСД-а Милорад Додик подржао је данас кандидата те странке за начелника Кнежева Горана Боројевића и истакао да ће СНСД учинити све да ова општина има перспективу.
Милорад Додик - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Додик је нагласио да Кнежево изгледа боље него раније док су неки други били на власти.

- Сада је важно да се усмјеримо на рјешавање најважнијих проблема ове општине као што је функционисање буџета оптерећеног кредитним задужењима из прошлости и да видимо како рјешавати питање запошљавања, комуналне инфраструктуре - рекао је Додик у Кнежеву, гдје је присуствовао предизборној трибини СНСД-а.

Он је подсјетио да је актуелна власт реализовала капитални пројекат за Кнежево, а то је пут који повезује ту општину са Котор Варошом, додајући да ће бити настављено улагање у пројекте у Кнежеву, као што је изградња хидроелектране.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић подржала је кандидата те странке за начелника општине на предстојећим изборима Горана Боројевића, наводећи да је он показао, управљајући општином у сложеним временима, да може да оправда повјерење грађана.

- Он ће заједно са републичким институцијама наставити да развија ову локалну заједницу путем различитих пројеката које ће финансирати Влада Републике Српске као што смо до сада то и радили. Очекујемо овдје побједу СНСД-а и значајан број одборника, доминантно присуство у локалном парламенту и убједљиву побједу Боројевића - додала је Цвијановићева.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић рекао је да Кнежево има велико оптерећење на буџет, а то је кредит Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/.

- Сигурно да ћемо разговарати на који начин помоћи овој локалној заједници да то питање буде ријешено. Влада Српске ће пратити све пројекте који буду потреба грађана Кнежева, као и у свим локалним заједницама - рекао је Вишковић.

Кандидат СНСД-а за начелника Кнежева Горан Боројевић захвалио је руководству СНСД-а за подршку.

- У овом изборном процесу желимо да постигнемо одређене циљеве, а то је рјешавање проблема око ИРБ-а и путне комуникације Бањалука - Кнежево преко Карановића, као и повећање запослености и стабилност буџета општине - рекао је Боројевић који је актуелни начелник општине Кнежево.