latinica  ћирилица
19/09/2024 |  16:26 ⇒ 16:52 | Аутор: СРНА

Шеранић: Радићемо на унапређењу здравствене услуге

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић најавио је данас у Осмацима да ће републичке институције и установе радити на унапређивању здравствене услуге у овој локалној заједници, која располаже са двије амбуланте.
Осмаци, Ален Шеранић - Фото: СРНА
Осмаци, Ален ШеранићФото: СРНА

Шеранић је, након разговора са начелником општине Осмаци Раданом Сарићем, рекао новинарима да је важно да се амбуланта у Цапардама реконструише и адаптира како би се унаприједиле здравствене услуге за локално становништво.

- Очекујем да општина Осмаци припреми пројекат реконструкције овог објекта како би се и ту унаприједиле одређене здравствене услуге, попут лабораторијских - рекао је Шеранић.

Он је навео да га је начелник обавијестио да у амбуланту Осмаци долази стоматолог из Дома здравља Зворник, те додао да је потребно унаприједити и ту услугу и развити школску стоматологију.

Шеранић је рекао да Влада Српске има велико разумијевање и сарадњу са јединицама локалне самоуправе, што доноси добре резултате у области здравства, што је случај и у Осмацима.

Он је додао да је са начелником Осмака разговарао и о заједничком рјешавању стамбеног питања двије породице из ове локалне заједнице којима је потребно адаптирати простор у којем живе.

Шеранић је подсјетио да су раније у Осмацима рађени пројекти из области социјалне заштите, гдје су збрињаване особе које нису имале ријешено стамбено питање путем стамбених контејнера, као и на активацији стоматолошких услуга.

Начелник Осмака Радан Сарић рекао је да је ресорног министра упознао о свим аспектима здравствене заштите на подручју општине, као и о проширењу здравствених услуга и бољим условима рада.

- Надам се да ћемо у наредном периоду проширити здравствене услуге и створити боље услове за рад здравствених радника, а тиме и лијечење пацијената - рекао је Сарић.

Шеранић и Сарић обишли су амбуланте у Осмацима и мјесној заједници Цапарде.