latinica  ћирилица
19/09/2024 |  15:25 ⇒ 20/09/2024 | 00:41 | Аутор: РТРС

Стевановић: "Гранд трејд" нема намјеру да учествује на тендерима расписаним за продају њихове зграде

Правни заступник компаније "Гранд трејд" Милош Стевановић изјавио је да компанија нема намјеру да, као до сада, учествује на тендерима расписаним за продају њихове зграде.
Милош Стевановић - Фото: РТРС
Милош СтевановићФото: РТРС

Каже да руководство компаније намјерава да зграду продаје на слободном тржишту, а потенцијални купци су озбиљне домаће и међународне компаније, као што су банке и инвестициони фондови.

Стевановић подсјећа да се ова грађевинска компанија, у складу са својом регистрованом дјелатношћу бави изградњом и продајом стамбених и пословних јединица, према заинтересованим правним и физичким лицима.

- Желимо да јавност зна да је у градски буџет Бањалуке уплаћено 13 милиона КМ, а за потребе Пореске управе Републике Српске и Управе за индиректно опорезивање, преко 25 милиона КМ директно са рачуна "Гранд трејд-а". У вези са тим појавиле су се и разне спекулације да је господин Миле Радишић искористио свој утицај и на тај начин успио да обезбиједи себи неки повлаштени статус, те да је он кум Милорада Додика. Ево за јавност коначно да кажемо значи да Миле Радишић није кум Милорада Додика и да ни на који начин не користе свој положај и своје могућности, већ да то све раде у скалду са тржишно орјентисаним начином функционисања - наводи Стевановић.