latinica  ћирилица
19/09/2024 |  14:38 ⇒ 14:39 | Аутор: СРНА

Навијачима Бенфике одузета обиљежја сплитског Хајдука и Торциде

Полиција предузима свеобухватне мјере безбједности поводом данашње фудбалске утакмице између Црвене звезде и Бенфике у Београду, јер су током граничне контроле лица и возила, код више навијача португалског клуба, пронађена обиљежја Фудбалског клуба Хајдук из Сплита и навијачке групе Торцида, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.
Навијачи Бенфике (Фото: EPA/JONAS EKSTROMER SWEDEN OUT) -
Навијачи Бенфике (Фото: EPA/JONAS EKSTROMER SWEDEN OUT)

Дачић је саопштио да су на граничним прелазима, као и на Аеродрому "Никола Тесла" код више навијача Бенфике, пронађена обиљежја сплитског Хајдука и навијачке групе Торцида.

- Међу пронађеним предметима налази се више десетина налепница, застава, заставица, мајица и значки са обележјима ФК Хајдук и навијачке групе Торцида. Полиција је одузела све предмете - рекао је Дачић.

Он је истакао да је у складу са безбједносном процјеном, као и на основу расположивих безбједносно-интересантних информација, ангажован довољан број полицајаца ради безбједног одигравања утакмице, саопштено је из МУП-а Србије.

- Министарство унутрашњих послова у складу са својим делокругом рада и законским овлаштењима, према свим лицима која се затекну у извршењу кривичних дела и прекршаја, у сарадњи са надлежним тужилаштвом, предузеће мере и радње с циљем њиховог даљег процесуирања -  нагласио је Дачић.

На стадиону "Рајко Митић" у Београду вечерас од 18.45 часова биће одиграна међународна фудбалска утакмице групне фазе Лиге шампиона УЕФА између Црвене звезде и Бенфике из Португалије.