latinica  ћирилица
19/09/2024 |  14:37 ⇒ 14:40 | Аутор: СРНА

Випотник-Вујић: Сарадња Српске и Србије унапријеђена и не угрожава никога

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Бојан Випотник састао се данас у Бањалуци са генералним конзулом Србије у БиХ Милошем Вујићем, те истакао да је сарадња са министарствима у Влади Србије значајно унапријеђена и представља право које не угрожава никог, речено је Срни у ресорном министарству.
Випотник и Вујић - Фото: СРНА
Випотник и ВујићФото: СРНА

У отвореном и пријатељском разговору Випотник и Вујић сагласили су се да су сарадња Српске и Србије, као и специјалне паралелне везе које имају, неотуђиво право дато Српској Дејтонским мировним споразумом, које не угрожава никог и даје широке могућности за развој укупних односа Србије и БиХ.

Випотник је истакао да је досадашња сарадња са министарствима у Влади Србије са којима се дијеле надлежности, након потписивања Декларације Свесрпског сабора, значајно унапријеђена.

- Готово свакодневни контакти које имамо са колегама у Влади Србије ускоро ће дати прве резултате, како кроз заједничке пројекте у области заштите животне средине, тако и у олакшавању привредног амбијента и изједначавању услова пословања за привредне субјекте са обје стране Дрине - поручио је Випотник.

Випотник је изразио очекивање да ће и предстојећи "Дани Републике Српске у Србији" још једном показати да је Република Српска стабилан партнер братској Србији.