latinica  ћирилица
19/09/2024 |  14:07 ⇒ 16:25 | Аутор: СРНА

Настављају се дискусије о агенди реформи са БиХ

БиХ је ове седмице прослиједила радну верзију агенде реформи, а даље дискусије са БиХ ће се наставити, рекла је портпарол Европске комисије Ана Писонеро.
ЕУ - Фото: РТРС
ЕУФото: РТРС

- БиХ је прослиједила радну верзију свог нацрта агенде реформи ове седмице, а даље дискусије о томе ће се наставити са БиХ, укључујући на данашњем радном ручку - навела је Писонерова за Срну.

Предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен организује данас радни ручак са лидерима земаља Балкана, на којем ће учествовати и предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто и предсједник Србије Александар Вучић.

Позивајући се на обавијештене изворе у Бриселу, "Радио Слободна Европа" објавио је раније да документ о Плану раста који је БиХ Бриселу не испуњава критеријуме да би био прихватљив за Европску комисију.

Према тим изворима, БиХ је послала непотпун документ који не одражава све препоруке Европске комисије и пропустила је рок да благовремено пошаље реформску агенду која је неопходна за добијање Финансијских средстава из Плана раста за регион.

БиХ је документ упутила у уторак, 17. септембра, а извори наводе да он "не представља реформску агенду".