latinica  ћирилица
19/09/2024 |  14:04 ⇒ 17:59 | Аутор: РТРС

У Добоју Симпозијум доктора медицине; Више од 40 предавача из региона, Чешке, Португала, В. Британије, Бангладеша и Турске (ФОТО/ВИДЕО)

У Добоју je данас отворен четврти Симпозијума доктора медицине са међународним учешћем под називом "Промоција знања - превенција болести".
Додик у Добоју - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додик у ДобојуФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Симпозијум је отворио предсједник Српске Милорад Додик.

Додик je истакао да је задовољан присуством великог броја стручњака из здравства који долазе и из иностранства, што је важно за промоцију локалног Дома здравља, али и града Добоја.

Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Примијетио сам да су претходна три симпозијума дали озбиљан резултат у погледу интернационализације овог окупљања и зато је било логично да прихватим покровитељство - изјавио је Додик новинарима и навео да је симпозијум добра прилика презентације домаћих љекара који су се усавршили до те мјере да буду домаћини људима из струке и најавио даљу подршку.

Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Градоначелник Добоја  Борис Јеринић поручио је да кроз симпозијуме, кроз едукацију стручног кадра пружају што бољу услугу грађанима Добоја.

Милорад Додик (Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja )

Организатор симпозијума Дом здравља у Добоју најавио је учешће више од 40 предавача који, осим из земаља региона, долазе и из Чешке, Португала, Велике Британије, Бангладеша, Турске.

Симпозијум у Добоју (Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja )

Члан организационог одбора Симпозијума Тања Јешић Петровић указала је на присуство великог броја предавача који уз земље регије долазе и из Чешке, Португалије, Велике Британије ,Бангладеша, Турске и који је подржан од Европског удружења доктора породичне медицине кроз пројекат "Мост".

Симпозијум у Добоју (Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja )

Према њеним ријечима, фокус овогодишњег симпозијума биће на представљању позитивних искустава вакцинације против ХПВ-а, о којима ће говорити Либи Бурдекин из Велике Британије и Салма Хасан из Бангладеша, а предвиђен је и округли сто о будућности информационих система у здравству.

Симпозијум ће трајати до недјеље, 22. септембра.

Овогодишњи генерални покровитељ симпозијум је предсједник Републике Српске, а скуп је подржало Европско удружење доктора породичне медицине кроз пројекат "Мост".