latinica  ћирилица
19/09/2024 |  13:31 ⇒ 13:34 | Аутор: СРНА

Београд ће и даље инсистирати на конкретним корацима приближавања ЕУ

Предсједник Србије Александар Вучић, који учествује на радном ручку за лидере региона у организацији предсједника Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, рекао је да ће Србија наставити да инсистира на конкретним корацима приближавања ЕУ.
Брисел (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Брисел (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Наша земља остаје посвећена свом европском путу и унутрашњим реформама с циљем придруживања ЕУ, али на првом месту важан нам је бољи живот наших грађана, економски раст и развој земље - написао је Вучић на Инстаграму уз заједничку фотографију званичника.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Он је навео да је то важан састанак на коме ће се разговарати, првенствено, о европском Плану раста са западни Балкан, спровођењу појединачних реформских агенди, плановима нове Комисије када је ријеч о процесу проширења, као и о укупној ситуацији у региону.

- Зато ћемо наставити да инсистирамо на конкретним корацима приближавања ЕУ, као што су приступ јединственом европском тржишту и платном промету, увођењу зелених коридора, даљем привлачењу директних инвестиција, као и промени укупне економске и политичке атмосфере у региону, јер за сваки напредак потребни су нам мир, стабилност и сарадња - истакао је Вучић.