latinica  ћирилица
19/09/2024 |  11:14 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Шеранић: Наставак развоја увођењем нове процедуре у кардиологији у Бијељини (ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић похвалио је током данашње посјете Болници "Свети врачеви" у Бијељини рад ове здравствене установе и најавио њен даљи развој увођењем нове процедуре у области кардиологије.
Ален Шеранић у Бијељини - Фото: РТРС
Ален Шеранић у БијељиниФото: РТРС

- И даље се у Болници у Бијељини наставља са унапређењем кардиолошких услуга. У плану је и развој нове процедуре у овој области у вези са електрофизиологијом срца - пулс филд, прве услуге такве врсте која ће се радити у Републици Српској и БиХ - рекао је Шеранић након састанка са руководством бијељинске Болнице.

Он је навео да је бијељинска Болница у пуном капацитету искористила могућност да се развија и да су у овој установи избарали кардиологију, те да се у том сегменту максимално развија.

Шеранић је рекао да је током састанака разговарано и о хирургији, будући да ће у оквиру специјализација које су у току или ће бити завршене ове или наредне године стасати 10 хирурга из различитих области.

Вршилац дужности директора бијељинске Болнице Микајло Лазић рекао је да је током састанка са Шеранићем предочио достигнућа и рад Болнице, будуће планове за унапређење рада установе и проширење дјелатности како би пружили још бољу услугу пацијентима.

Лазић је рекао да је рад у Болници редован, листе чекања су смањене реорганизацијом, чак и драстично на неким одјељењима и амбулантама.

- Морам да похвалим кардиологију која је смањила чекања, па први преглед можете да обавите за седам дана, немамо листе чекања, наравно не бирајући доктора. Хируршке гране нису никад ни имале листе чекања, друге гране су у толерантним границама - навео је Лазић.

Он је указао да је проблем, али је и ту постигнуто смањење, тамо гдје нема довољно љекара специјалиста, као што је случај са дерматовенерологијом, гдје један човјек обавља и по 50 прегледа дневно.