latinica  ћирилица
19/09/2024 |  10:47 ⇒ 10:52 | Аутор: sputniknews.com

Тренер Бенфике пред сусрет са Звездом: Моја екипа нема времена да губи

Фудбалери Црвене звезде и Бенфике састају се у првом колу групне фазе Лиге шампиона у Београду од 18:45, а пред тај меч Бруно Лаж, тренер португалског тима, пун је самопоуздања и истиче да његова екипа нема временна да губи.
Бруно Лаж (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Бруно Лаж (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Црвена звезда имаће тежак испит на самом старту Лиге шампиона, али неће бити лако ни фудбалерима Бенфике који ће да се суоче са одличном атмосфером и навијачима домаћег тима.

- Што се тиче атмосфере, за нас као екипу треба, ми треба да знамо оно што ће бити важно је каква ће бити наша екипа, какви ће бити наши навијачи. Очекујемо пуно подршке у амбијенту и очекујем да нас подрже наши навијачи. Наравно, оно што ће учинити да екипа расте су утакмице и пуно рада, наравно, треба нам пуно времена. Динамика побћеде је специфична, сутрашњу утакмицу не можемо да гледамо на посљедњу утакмицу, него треба да наставимо са нашим радом и динамиком те побједе - рекао је Бруно Лаж.

Португалац је недавно дошао на мјесто тренера, али не жели да губи вријеме.

- Немам времена да губим вријеме, моје вријеме је тако кратко, имамо једну утакмицу и припремамо се за другу. Амбиција коју имам је динамика побједе и да наставимо да радимо и да градимо тај културу побједе. То је моја брига и немам времена, нећу да губим вријеме, моја екипа нема времена да губи, да размишљамо шта ће бити - рекао је тренер Бенфике.

Ова утакмица разликоваће се од претходне коју је водио.

- Постојаће разлике, биће промјена. Оно што смо припремали и што смо упоредили раније и што смо упоредили са игром нашег противника, динамика одбране је различита и треба да схватимо, имали смо времена да схватимо како противник функционише и да створимо простор и прилике за голове. Имамо противника да видимо каква су наша понашања. Мислим да смо добар посао урадили у посљедња три дана, дали смо све информације играчима и сматрам да можемо да очекујемо добру игру - истакао је Лаж.

Португалски стручњак фокусиран је на екипу и сматра да су разговор и добра анализа кључ успјеха.

- Да, лако је. Само треба да се фокусирамо на екипу, политику. Само треба да схватимо да је то једино битно. Када игре не теку тако добро, треба да видимо шта није добро, морамо да реагујемо и разговарамо са екипом. Морамо да будемо фокусирани, да анализирамо тренинг, да имамо квалитетно вријеме са њима. Треба да стварамо динамику и понашање на терену. Тако смо изашли са Санта Калре са утакмице, сумирали смо како је текла утакмица. Погледали смо наше положаје, то је оно што треба да се уради и екипа показује нашу припрему - рекао је Лаж.