latinica  ћирилица
19/09/2024 |  09:11 ⇒ 21:46 | Аутор: РТРС

Шобот: Отклонићемо посљедице "саобраћајне револуције"

Изградићемо гаражу поред Медицинске електронике и ријешити проблем паркирања у овом дијелу Центра 2 - рекао је кандидат за градоначелника Бањалуке, Никола Шобот, синоћ у разговору са становницима у Центру 2.
Никола Шобот - Фото: РТРС
Никола ШоботФото: РТРС

Истакао је да је потребно рјешити хаос који је направила "саобраћајна револуција" посебно у улици Јована Дучића јер тренутни режим саобраћаја, каже Шобот, ствара озбиљне проблеме за становнике овог дијела града.

Он је навео да Центар 2 мора бити простор у којем се свакодневни проблеми грађана рјешавају брзо и ефикасно, посебно у погледу саобраћаја и комуналних услуга.

- Потребна је замјена лежећих полицајаца у улици Бранка Радичевића код Основне школе "Иво Андрић", како би се повећала сигурност у овом дијелу града, као и обнављање расвјете и редован одвоз смећа. Чистоћа и безбједност су темељ сваког урбаног насеља, и то мора бити приоритет градске управе - нагласио је Шобот.

Фото: Уступљена фотографија

Осим тога, Шобот је говорио о сређивању зелених површина, што је важно за квалитет живота грађана.

- Зеленило је било понос нашег града, наша лична карта. Засадићемо 40.000 садница, вратићемо Бањалуци сјај. Центар је наше огледало, наша разгледница и мора да блиста, зато ће побједити Бањалука, побједиће Српска - поручио је Шобот.