latinica  ћирилица
19/09/2024 |  08:44 ⇒ 11:37 | Аутор: РТРС

Малинић за РТРС: Ватрогасци дежурају и гасе преостала жаришта у Дервишима (ФОТО/ВИДЕО)

Пожар који је захватио објекат некадашњег предузећа "Кристал" у бањалучком насељу Дервиши у великом дијелу је угашен синоћ око 02.45 часова и ватрогасци од тада дежурају и гасе преостала жаришта, изјавио је за РТРС командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Бањалука Мирослав Малинић.
Посљедице пожара у Дервишима, Бањалука - Фото: РТРС
Посљедице пожара у Дервишима, БањалукаФото: РТРС

Малинић је истакао да је "пожар био великих размјера" и да су ватру гасила 22 ватрогасца са девет возила и да је штета велика.

Каже да је у магацину била огромна количина гориве материје, попут јестивог уља, конзерви, које под притиском експлодирају.

- Циљ нам је прије свега био да спријечимо ширење пожара на сусједне објекте и да га ставимо под контролу. Прва ватрогасна екипа је стигла у року од три минуте. Пожар је стављен под котролу и спријечено је ширење ватре - рекао је Малинић.

Малинић је упозорио да проблем представља кров од металне конструкције који је пао заједно са панелима и поклопио све.

- Опасно је кретати се по објекту. Гасимо пожар са мердевина и са висине да не бисмо угрозили животе ватрогасаца. Додатан проблем јесте и то што у оваквом објекту имате плинске боце, виљушкаре који се покрећу на плин и конзерве. Све је масно и клизаво због велике количине уља - навео је Малинић.

Малинић је додао је прво потребно пожариште довести у фазу да нема дима нити икаквог жара.

- Након тога обавиће се увиђај како би се открио узрок пожара - истакао је Малинић.