latinica  ћирилица
18/09/2024 |  22:28 | Аутор: РТРС

Уједињена Српска: Бањалука без блокада - најприхваћенији пројекат међу грађанима

Пројекат Бањалука без блокада је најприхваћенији пројекат у нашем граду. Радили смо анализе, ово је најприхваћенија порука зато што су сви свјесни да је Бањалука блокирана, изјавио је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић на дружењу са Бањалучанима.
Бањалука-Уједињена Српска - Фото: Уступљена фотографија
Бањалука-Уједињена СрпскаФото: Уступљена фотографија

Како је додао, та блокада у Бањалуци почела је да доводи до прљаве кампање.

- Само што једни другима не бацају бомбе на кандидате и програме. Сматрамо да смо ми једино рјешење за такву Бањалуку. Ми смо људи који могу да помире, да усагласе, уједине. Најбоље разумијемо проблеме грађана, први смо разумјели да ово не смије да буде град сукоба, него сарадње и напретка. Нема напретка Бањалуке са оволико сукоба - нагласио је Стевандић.

Додао је да је управо због тога Уједињена Спска за Бањалуку саставила одборничку листу људе који зраче позитивном енергијом и који су против сукоба.

- Ја сам љекар, ту постоје још четири љекара и стручњаци за лијекове, уролози, гинеколози... Можете видјети да постоје сручни људи и из финансијског сегмента који јако добро разумију финансирање града. Имамо директоре школа, имамо људе који се баве проблемима вишечланих породица, видимо младе ИТ стручњаке, иноваторе, видимо људе који се разумију у гријање, у саобраћај. Ово је листа која може исте секунде да преузме управљање градом. Као што видите, код нас нема ружних ријечи, нема инцидената, ово што ради Уједињена Српска је нешто што је за Бањалуку најприхватљивије. Зато сматрамо да ће прави побједник ових избора да буде Бањалука без блокада и Уједињена Српска - закључио је Стевандић.

Невен Станић, предсједник Градског одбора Уједињене Српске, нагласио је да је вечерас пред Бањалучане, у насељу Борик, изашло свих 35 кандидата са листе ове странке.

- Наше комшије имају прилику да разговарају са сваким кандидатом, да чују какви су то њихови приједлози, односно шта ће то кандидати урадити када освојимо одређен број одборничких мандата. Јасно је, и видјели сте у претходне четири године, да је Уједињена Српска била активна и у Скупштини и на терену. Обилазили смо град, приградска насеља и село. То и данас радимо, сада смо у Борику, прије неки дан смо били у Дебељацима, након овога идемо у Пријаковце, Драгочај, Дракулић, Лазарево... Наша улога и обавеза јесте да будемо на терену. Нисмо залијепљени за столице, нисмо салонски политичари него прави теренски радници. Свима се јављамо на телефон, стојимо свима на располагању. То су грађани до сада видјели и сугуно ће то цијенити и на овим изборима - рекао је Станић.