latinica  ћирилица
18/09/2024 |  21:53 ⇒ 23:02 | Аутор: РТРС

Одржана модна ревија подршке обољелим од малигних болести у Бањалуци (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је одржана хуманитарна модна ревија у организацији Удружења за подршку обољелим и лијеченим од малигних болести "Нови живот".
Модна ревија у Бањалука - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Модна ревија у БањалукаФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Модној ревији је присуствовала и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

- Важно је да се и као представници институција појављујемо на оваквим мјестима и заједно пошаљемо поруку да оваква удружења увијек знају да су институције мјесто гдје треба да се обрате и да заједно са њима треба да рјешавају одређене проблеме. И ја сам им ту на располагању - рекла је Цвијановићева.

Додала је да је посебно и врло емотивно вече окупило храбре борце који су се суочили с овом тешком болешћу и прошетали модном пистом са изузетном снагом и достојанством.

Предсједник теслићког удружења "Нови живот" Предраг Девић, који је побиједио ову опаку болест, рекао је да је на ревији учествовало 10 модела који су са суграђанима подијелили своје животне приче о борби са карциномом.

Он је навео да је ово трећа по реду хуманитарна ревија, након што су у Теслићу одржане двије.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Срећни смо што је Бански двор био испуњен и што су са нама били људи доброг срца, спремни да саслушају животне приче наших модела, односно људи који су прошли тешку борбу са карциномом. Они своје приче дијеле како би на неки начин олакшали људима који се тренутно боре и пролазе тежак период - рекао је Девић.

Модел на ревији Весна Лучић Самарџија је рекла да јој је у борби са карциномом помогло и што је имала повјерење у медицинско особље и велику подршку породице.

- Главна порука ревије и моја мисија јесте да ме барем један гледалац или слушалац, као и члан његове породице, чују и виде, односно да се људи одлуче да правовремено раде превентивне прегледе и не занемарују симптоме. И да чују наше приче, те знају да је све само живот који је маратон у коме сви трчимо своје битке, али ово није крај - поручила је она.

Догађају су присуствовали бројни грађани, чланови породица модела и медицинари, а средства од добровољних прилога намијењена су подршци теслићком удружењу "Нови живот".