latinica  ћирилица
18/09/2024 |  19:10 ⇒ 21:44 | Аутор: РТРС

Негативан ревизорски извјештај за Бијељину; Неправилности и минус у каси (ВИДЕО)

Ријетко која локална заједница је добила негативан ревизорски извјештај са толико неправилности и минусом као град Бијељина.
Град Бијељина - Фото: РТРС
Град БијељинаФото: РТРС

Чак више од 10 милиона KM град Бијељина је у дефициту. Незаконито пословање градоначелника Љубише Петровића, ревизори су утврдили и због незаконитог, мегаломанског запошљавања - око 200 радника. За то је град морао додатно да издвоји пет милиона KM више него што је планирано у буџету.

Градоначелник Љубиша Петровић остаће упамћен као ниједан његов претходник, по трошењу ‚народног новца како он то каже за буџетска средства у Бијељини. Трошећи‚ народни новац прекршио је више закона.

У прошлости су бијељински градоначелници и директори појединих фирми због негативног пословања кривично одговарали.

Да ли је кршење више закона, питају одборници, довољно за правосудне институције да Петровић не остане изузетак.

- Да је било ко од нас одборника ово учинио већ би имао приличног стажа у Казнено-поправном дому, тако да не знам зашто надлежни ништа не предузимају - казао је Александар Ђурђевић, одборник и предсједник Скупштине града Бијељина.

Петровић је мандат почео славодобитно подношењем кривичних пријава против појединих директора , прекидао је сједнице Управних одбора, а у међувремену изградио једно шеталиште. Мандат је потрошио без иједне капиталне инвестиције, кажу одборници.

Опширније у видеу: