latinica  ћирилица
18/09/2024 |  18:54 ⇒ 21:16 | Аутор: СРНА

Додик: Планирана реализација многих пројеката

Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је вечерас на трибини у Калиновику да је дошао да подржи кандидата СНСД-а за начелника Радомира Сладоју, јер је заједно са њим планирана реализација многих пројеката.
Додик у Калиновику - Фото: СРНА
Додик у КалиновикуФото: СРНА

Додик је истакао да је оптимизам у Калиновику увијек видљив и да ће подршка овој локалној заједници бити неупитна.

Лидер СНСД-а је рекао да је Сладоје поуздан човјек, вриједан и да општина на чијем је челу више година заједном са Владом Републике Српске може ићи напријед.

- Хоћемо да наставимо пројекте и наставићемо само оно што Сладоје каже, односно што ви кажете преко њега - поручио је Додик.

Он је нагласио да је Калиновик изузетно важан за Републику Српску, посебно због хидроелектране.

Фото: Уступљена фотографија

- Када отворимо брану, овдје ће бити нова димензија живота. Прићићемо свакоме од вас, да помогнемо колико год можемо - рекао је Додик.

Он је изразио увјерење да ће СНСД побиједити у 70 одсто општина и градова.

Говорећи о опозиционим партијама, Додик је навео да им умјесто слогана "Воља народа" боље пристаје "Невоља народа", те да данашњи СДС није СДС Радована Караџића.

- Многи не желе Србе на овим просторима, али ми се не дамо - рекао је Додик и додао да је једини пут којим се иде пут успјеха Српске.

Додик је истакао да Република Српска нема никакве користи од БиХ и да нема намјеру да се стопи са БиХ.

- Морамо наставити да се боримо да сачувамо наш идентитет. Држава се мора градити, ми то радимо и интензивно радимо на многим питањима са другим земљама - рекао је Додик и додао да ће се у скорије вријеме поново састати са предсједником Русије Владимиром Путином.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић рекао је да ће се сложно радити на улагањима и да је неупитна подршка институција Српске Калиновику.

- Начелник Сладоје је све радио онако како смо се договарали. Радићемо и даље заједно на добробит вас који овдје живите - рекао је Вишковић окупљеним у препуној сали Дома културе.

Вишковић је замолио окупљени народ да не дозволи да ико, 32 године након рата, растури Републику Српску.

Он је подсјетио да СНСД има начелнике у 44 општине, а када се рачунају заједнички начелници са коалционим партнерима онда у 47 општина.

Кандидат СНСД-а на начелника Калиновика Радомир Сладоје рекао је да очекује побједу на предстојећим изборима, као и у претходна три изборна циклуса.

- Мислим да сам добро радио, да сам добро располагао буџетом и тако ћу и наставити - рекао је Сладоје.

Он је додао да је подршка Владе Републике Српске све претходне године била неупитна, те да не сумња да ће тако бити и у наредном периоду.

Носилац одборничке листе СНСД-а за Скупштину општине Калиновик Жељко Елез захвалио је суграђанима и изразио увјерење да ће ова партија побиједити на предстојећим изборима.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Ненад Лаловић рекао је да се кампања СНСД-а састоји у представљању пројеката који су урађени у протеклом периоду и да дјела најбоље говоре.

Он је рекао да је програм опозиције мржња према предсједнику Републике Српке, али да народ зна препознати праве ствари.

- Ми смо окренути круцијалним интересима нашег народа. Не дамо своје, остајемо сложни - рекао је Лаловић и позвао становнике Калиновика да 6. октобра дају подршку Сладоју.