latinica  ћирилица
18/09/2024 |  18:33 ⇒ 19/09/2024 | 21:46 | Аутор: РТРС

Шобот: Вратићемо Купусиште у првобитно стање (ФОТО)

Бањалука ће изгледати онако како желе бањалучани и зато ћемо вратити Купусишта у првобитно стање, а наша визија је да Центар 1 буде примјер урбаног развоја у Бањалуци, гдје су сви дијелови града равномјерно третирани и грађани задовољни својим животним окружењем, рекао је кандидат за градоначелника Бањалуке, др Никола Шобот, вечерас на трибини у Центру 1.
Никола Шобот - Фото: РТРС
Никола ШоботФото: РТРС

- Покривање Црквене од пијаце до ушћа Врбаса је један од приоритета, јер ово насеље заслужује чисту и уређену ријеку - рекао је Шобот, додајући да су проблеми попут санације тротоара у Улици Милана Ракића и уклањања рупа на тротоарима у Улици Николе Пашића нешто што градска управа мора рјешавати без одлагања.

Шобот је истакао да Центар 1 мора бити мјесто гдје ће се свакодневни проблеми рјешавати одговорно и брзо, јер су инфраструктурни проблеми насеља од виталног значаја за функционисање цијелог града.

Уступљена фотографија

- Не можемо бјежати од одговорности. Ушао сам у политику са жељом да нешто донесем и у сваком пројекту који будемо реализовали, водиће нас исти принципи - одговорност, стручност и посвећеност - емотивно је поручио Шобот.

Додао је да Бањалука није само град, него дом.

Фото: Уступљена фотографија

- Као што сам одговоран за животе пацијената као љекар, осјећам једнаку одговорност према сваком грађанину Бањалуке - наводи Шобот.

Шобот је, такође, истакао потребу за рјешавањем проблема канализације у Улици Симе Шолаје и уређењем фасада зграда, како би насеље изгледало пристојно и функционално.

Уступљена фотографија

- Рјешавање мјеста за контејнере и изградња рампи за особе са инвалидитетом у Улици Николе Пашића мора бити приоритет, јер сви грађани заслужују једнаку доступност основним услугама - додао је Шобот.

Шобот је закључио да ће, као будући градоначелник, радити на рјешавању ових проблема заједно са грађанима.

Уступљена фотографија

- Побиједиће Центар, побиједиће Бањалука - поручио је он.