latinica  ћирилица
18/09/2024 |  16:16 ⇒ 16:20 | Аутор: Агенције

У пуцњави у фирми најбогатије Рускиње двоје мртвих

У пуцњави у просторијама руске компаније Вајлдберис у Москви данас су убијена два службеника обезбјеђења, а два полицајца су рањена, пренијели су руски медији.
Вајлдберис (Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Вајлдберис (Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

Медији су пренијели да је скоро 30 особа ухапшено након инцидента.

Оснивач Вајлдбериса и већински власник Татјана Бакалчук и њен супруг Владислав, против кога је покренула бракоразводну парницу, а који је имао мали удио у фирми, окривили су један другог за инцидент.

Како је саопштила компанија, до пуцњаве је дошло након што је група људи, укључујући Владислава, стигла у канцеларију, а руски истражни комитет истражује догађај.

Вајлдберис је најавио планове за спајање са мањом фирмом за спољно оглашавање Рус у јуну, рекавши да је циљ стварање платформе за дигиталну трговину, а Владислав се противио спајању.

Руски медији јавили су да је Максим Орешкин, замјеник шефа предсједничке администрације, именован да надгледа спровођење споразума.

Кремљ је саопштио да је план добио подршку предсједника Владимира Путина, али да се он неће мијешати у његов напредак.

Вајлдберис и Татјана Бакалчук су данас саопштили да је група наоружаних особа, на челу са Владиславом, покушала силом да уђе у канцеларију.

Владислав је рекао да су он и његови сарадници били ненаоружани и да су дошли искључиво да разговарају о послу и да је обезбјеђење припојене компаније РВБ пуцало на њих.

Вајлдберис је саопштио да није било планова о састанку са Владиславом и објавио је снимак из унутрашњости зграде на којем се виде мушкарци како се боре на крају ходника, а чули су се и пуцњи.

Други снимци споља приказују људе који трче према улазу, звук пуцњаве и мушкарце који пуцају. 

Крајем јула, Татјана Бакалчук, која је најбогатија жена Русије према магазину Форбс, рекла је да је поднијела захтјев за развод.

Компанија, која је почела као онлајн платформа за препродају одјеће, сада испоручује различите производе, од електронике до кухињског прибора, уз милијарде долара промета.