latinica  ћирилица
18/09/2024 |  16:00 ⇒ 16:02 | Аутор: РТРС

Покрет социјалиста о МИ 6: Амбасадор или агент?

"Забринути смо за безбједност Александра Вулина након што је британски амбасадор /у Србији Едвард Фергусон/ покушао да дискредитује писање Политике о наводним британским плановима за његову ликвидацију", саопштено је данас из Покрета социјалиста.
Београд (Фото: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Београд (Фото: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

- Ако амбасадор није дио тајне службе, не може да зна њихове праве намјере. Ако јесте, сигурно неће рећи истину. Зашто му вјеровати кад су Британци кроз историју према нама показали само лажи и дволичност - упитали су из Покрета социјалиста.

Из овог појрета апелују на државне органе да озбиљно схвате безбједносне изазвове у вези са Вулином, а "Србима поручују да никада не вјерују Лондону".

Фергусон је реаговао на текст који је пренијела београдска Политика, а у коме се између осталог наводи да "британска обавештајна служба МИ6 води операцију дискредитовања" и каснијег "уклањања" Александра Вулина јер је, пише Политика, он "кључна фигура у оквиру стратешке сарадње Москве и Београда".

- Разочаран сам што нас нисте контактирали и тражили коментар на ове у Кремљу измаштане глупости. Ипак очекујем више од најстаријег дневног листа у Србији. Како се текст овог типа уклапа у ваше оснивачке принципе? - написао је Фергусон на друштвеној мрежи Икс.