latinica  ћирилица
18/09/2024 |  15:25 ⇒ 15:25 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Дервенти вратити породилиште

Дервента заслужује политике и људе који ће грађанима вратити вјеру у институције и вјеру да је власт ту због њих, рекао је Владо Ковачевић, члан Главног одбора СДС и кандидат за градоначелника Дервенте.
Владимир Ковачевић,  кандидат за начелника Дервента испред СДС - Фото: РТРС
Владимир Ковачевић, кандидат за начелника Дервента испред СДСФото: РТРС

Ковачевић је поручио да ће уколико побиједи обезбиједити бесплатне уџбенике за основце и у складу са законом омогућити да буде нерадна недјеља.

Истакао је да становници Дервенте заслужују адекватну здравствену заштиту.

- Тренутно у Дому здравља немамо педијатра које је у сталном радном односу, немамо логопеда, као ни дефектолога. Наши суграђани одлазе у друге локалне заједнице тражећи те услуге и издвајају велика новчана средстава за то. Ми ћемо иницирати да се у Дервенти успостави специјалистички медицински центар у којем би педијатрија радила у двије смјене и гдје би имали стално запосленог логопеда дефектолога. Дервенти треба вратити породилиште и то су кључне ствари за опстанак нашег града - напоменуо је Ковачевић.

Ковачевић је подсјетио да је Дервента, која је иначе позната као привредни град, остала без прикључка на ауто пут „ 9. јануар“.

- Инсистираћемо на томе да обезбиједимо прикључак на аутопут и да се ураде магистрални путеви како би се подстакао даљи развој привреде у Дервенти - категоричан је Ковачевић.

Он је напоменуо да се ријеци Укрини, која је бисер Дервенте, мора посветити пажња.

- Морамо очистити, уредити и заштитити ријеку јер када причамо о Дерветни и када је спомињемо увијек кажемо да је Дервента град на Укрини - рекао је Ковачевић и поручио да вјерује у Дервенту и вјерујем у Дервенћане.