latinica  ћирилица
18/09/2024 |  15:09 ⇒ 15:11 | Аутор: РТС

Београд и Абу Даби кандидати за фајнал-фор Евролиге 2025.

Београд и Абу Даби једини су преостали кандидати за организацију фајнал-фора Евролиге наредне године, преноси специјализовани кошаркашки портал "Јурохупс".
Евролига (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/илустрација) -
Евролига (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/илустрација)

У протеклих неколико мjесеци водила се трка са три учесника за организацију фајнал-фора Евролиге, а главна три кандидата били су Београд, Абу Даби и Барселона.

Ипак, како пише портал Јурохупс, шпански град више није опција, па ће завршни турнир предстојеће евролигашке сезоне бити одигран у Београду или Абу Дабију.

Избор Абу Дабија био би велики новитет и извjесно преседан за будућност, пошто фајнал-фор елитног европског такмичења никада није организован ван Старог континента.

Са друге стране, Београд је искусан у организацији великих кошаркашких догађаја. Осим што већ трећу сезону заредом има два учесника у Евролиги - Партизан и Црвену звезду, главни град Србије био је домаћин два фајнал-фора у посqедњих шест година.

Реал Мадрид је славио шампионску титулу у Београду 2018, док је 2022. Ефес побijедио у финалу у "Београдској арени".

На истом мjесту одржан је ове године и фајнал-фор Фибине Лиге шампиона, који је први пут одигран на посебној подлози од ЛЕД панела.

Нова сезона Евролиге почиње 3. октобра. Трофеј брани екипа атинског Панатинаикоса.