latinica  ћирилица
18/09/2024 |  14:49 ⇒ 15:12 | Аутор: РТРС

Додик: Кришто руши механизам координације; Конаковић подвала Бошњацима (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто руши механизам координације, а тако и договоре у БиХ тиме што је упутила документ о тренутној усаглашености када је ријеч о Плану раста за западни Балкан јер он није усаглашен.
Милорад Додик - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Почела се понашати као ненавођена ракета. Она није та која то може да уради, тиме покушава да сруши механизам координације - рекао је Додик.

Без обзира што је раније дата нека сагласност, а то су оспорили неки кантони, Додик је истакао да се мора истрајавати са документима који су усаглашени у складу са механизмом координације.

- Ако није усалгашено онда се не доставља. Она то није могла да уради, али је очигледно да је себи поставила мисионарску улогу да је та која може нешто да тумачи или не - каже Додик.

Додик је рекао да је министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић показао неспособност и да је он подвала бошњачком народу.

- Они не могу да воде кампању, ако није Милорад Додик унутра, па нећу ништа да коментаришем док не завршимо кампању - рекао је Додик новинарима коментаришићи Конаковићеву изјаву да се "промијенио од када је био у Русији".