latinica  ћирилица
18/09/2024 |  14:36 ⇒ 16:58 | Аутор: РТРС

Потписан уговор о изградњи српског храма у кругу Болнице у Бијељини

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић потписао је данас у Бањалуци са Његовим преосвештенством епископом зворничко-тузланским Фотијем уговор о реализацији пројекта изградње српског православног храма у кругу Болнице "Свети врачеви" у Бијељини.
Потписан уговор о изградњи српског храма у кругу Болнице у Бијељини - Фото: Уступљена фотографија
Потписан уговор о изградњи српског храма у кругу Болнице у БијељиниФото: Уступљена фотографија

Шеранић, који је потпредсједник Владе Српске, нагласио је да би изградњом овог вјерског објекта били створени услови и за додатни садржај с циљем пружања здравствене и социјалне заштите парохијанима и угроженим категоријама становништва, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

С циљем реализације овог инвестиционог пројекта, Влада Српске преноси право својине на непокретности без накнаде на Српску православну цркву, Епархију зворничко-тузланску у Бијељини, те потврђује да је пројекат од посебног интереса за локални економски развој и унапређење здравствене заштите у овој локалној заједници.

Сарадња бијељинске Болнице "Свети врачеви" са Епархијом зворничко-тузланском има за циљ јачање волонтерског рада и пружање подршке грађанима у превенцији и унапређењу менталног здравља са посебним фокусом на социјализацију и ресоцијализацију особа са проблемима зависности.

Потписивању уговора о реализацији пројекта "Изградња српског православног храма у кругу Болнице `Свети врачеви` Бијељина" присуствовали су генерални секретар Владе Републике Српске Далибор Панић и правобранилац Српске Милимир Говедарица.