latinica  ћирилица
18/09/2024 |  14:29 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Босанчић: Испоштоване све законске процедуре у вези са објављивањем закона

Генерални секретар Народне скупштине Републике Српске и предсједник УО Службеног гласника Боран Босанчић данас је на суђењу предсједнику Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Милошу Лукићу рекао да су испоштоване све законске процедуре у вези објављивања закона усвојених на седмој и осмој сједници Парламента Српске.
Боран Босанчић - Фото: Уступљена фотографија
Боран БосанчићФото: Уступљена фотографија

- Директор Службеног гласника дужан је да објави законе, нема право на корекцију камоли да стопира објаљивање закона јер би то значио напад на уставни поредак Српске - рекао је Босанчић и додао да ОХР ни Кристијан Шмит нема овлашћења и не могу да нареде да се закони не објаве у Службеном гласнику Српске.

Ријеч је о Закону о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ, као и Измјене закона о објављивању закона и других прописа Српске.

Босанчић је нагласио да нико, па ни директор Службеног гласника не може да оспори објављивање закона које је донијела Народна скупштина Републике Српске, додајући да такозвани бонски закљчуци нису објављивани у било којем акту у Републици Српској и да их је прочитао на страници ОХР-а.

Подсјећамо, пред Судом БиХ данас је настављено суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу због "непоштовања одлука Кристијана Шмита".