latinica  ћирилица
18/09/2024 |  14:05 ⇒ 14:06 | Аутор: РТРС

Градишка ће и у наредном периоду подржати све активности за помоћ српској дјеци са КиМ

Градишка ће и у наредном периоду подржати све активности за помоћ српској дјеци са Косова и Метохије, изјавио је градоначелник Градишке Зоран Аџић на пријему који је данас организован за представнике једине српске новинско-издавачке куће на простору Косова и Метохије "Панорама-Јединство" и представнике бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.
Представници новинско-издавачке куће „Панорама –Јединство“ на пријему код градоначелника Градишке (фото: rtv-gradiska.com) -
Представници новинско-издавачке куће „Панорама –Јединство“ на пријему код градоначелника Градишке (фото: rtv-gradiska.com)

- Наше опредјељење је да будемо увезани и пружимо подршку активностима Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији. Косова и Метохија и Република Српска се налазе у специфичној позицији и наша је заједничка борба да опстанемо као јединствени корпус српског народа на простору Западног Балкана, уз матицу Србију - навео је Аџић.

Директор и уредник "Панораме-јединство" Рада Комазец захвалила се градоначелнику на пријему истичући да је подршка Градишке важна Србима на Косову и Метохији.

- Ми смо један народ. Подршка Градишке, емотивна, прије свега нам много значи. Веза Републике Српске и Косова и Метохије је стална и у континуитету чему је допринио Милорад Арлов кроз изузетно хуману активност спајања дјеце Косова и Метохије и Републике Српске - навела је Комазец.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов подсјетио је да је Градишка водећа локална заједница у Републици Српској која је донирала 15 000 КМ за изградњу Дневног центра „9. Јануар“ и која пружа подршку свим пројектима, хуманитарним акцијама, пријему дјеце и другим активностима за помоћ Србима на Косову и Метохији.

- Захваљујем се Граду Градишка и свим грађанима на учешћу у хуманитарним активностима. То показује колико је та веза емотивно важна и снажна уз материјалну подршку опстанку српског народа на Косову и Метохији - рекао је Арлов.

Арлов је нагласио да активности за помоћ Србима на Косову и Метохији стално трају. У наредном периоду предвиђена је хуманитарна акција преко основних и средњих школа, хуманитарни број и позив градовима и општинама за учешће у спајању дјеце Косова и Метохије и Републике Српске, те активности за помоћ дјеци и младима са потешкоћама у развоју.

Извор: rtv-gradiska.com