latinica  ћирилица
18/09/2024 |  13:46 ⇒ 14:24 | Аутор: РТРС

Глигорић: Имамо рјешење за дјечије вртиће у Бањалуци

Социјалистичка партија Српске идентификовала је градско грађевинско земљиште у бањалучкој улици Грчка површине 350 метара квадратних за изградњу дјечијег вртића и израдила пројекат за ову предшколску установу, рекао је предсједник Градског одбора ове странке Саша Глигорић.
СПС - Фото: РТРС
СПСФото: РТРС

- Структура за ову предшколску установу је сутерен, приземље и спрат, површине 440 метара квадратних, капацитета 60 до 70 дјеце, а у којем би било запослено 10 радника - рекао је Глигорић у Бањалуци.

Он је истакао да је СПС на територији града Бањалука идентификовао још четири локације градског грађевинског земљишта гдје ће у наредне четири године плански изградити четири вртића укупног капацитета 2.500 мјеста за дјецу.

Глигорић каже да је познато да Бањалука нема довољно мјеста у вртићима за све малишане, да су листе чекања предуге, да Градске власти не дају систематска рјешења за овај проблем, него краткорочним мјерама путем субвенција покушавају превазићи овај проблем.

- Један од програмских циљева СПС-а у Бањалуци је пројекат изградње дјечијих вртића и рјешење проблема недостатка смјештаја у предшколским установама - поручио је Глигорић.