latinica  ћирилица
18/09/2024 |  13:31 ⇒ 14:41 | Аутор: РТРС

Минић отворио Прву конференцију младих у пољопривреди

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић отворио је данас у Обудовцу Прву конференцију младих у пољопривреди Републике Српске.
Минић отворио Прву конференцију младих у пољопривреди - Фото: СРНА
Минић отворио Прву конференцију младих у пољопривредиФото: СРНА

Минић је истакао да млади треба да креирају аграрну политику, али и сваку другу политику, те да му је драго што је у прилици да отвори један овакав скуп који је организован у Посавини.

Он је рекао да ће млади послије ове конференције формирати једно тијело које ће активно учествовати са ресорним Министарством у креирању нових мјера.

- У Републици Српској има 12 одсто младих који су испод 40 година, а у Европи девет одсто што значи да морају све учинити да задрже младе да не оду - рекао је Минић.

На скупу се обратио представник ИФАД-а Драган Вучковић и предсједник Организационог одбора Конференције Петар Николић.

Конференција младих у пољопривреди окупила је више 200 младих пољопривредних произвођача и агронома из 43 општине и града широм Српске.

Скупу присуствује и више од 50 званица, гостију и предавача из различитих европских земаља.

Покровитељ скупа је Кабинет предсједника Републике Српске, организатор је "Мрежа младих агропредузетника", а суорганизатори Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Привредна комора, Универзитет у Бањалуци и Центар за друштвено политичка истраживања.

Конференција се одржава у Дому културе "Др Мила Јелић".

Уручење награда "Златно класје" за најбоље агропредузетнике предвиђено је за сутра у 19.00 часова.