latinica  ћирилица
18/09/2024 |  12:11 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Суђење Додику и Лукићу фарса - народ је уз предсједника Српске (ВИДЕО)

Суђење предсједнику Републике Српске Милорад Додику и в.д директора Службеног гласника Милошу Лукићу је класична фарса, што можемо да видимо и по броју рочишта у изборној кампањи, рекао је за РТРС замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
Грађани пред судом БиХ - подршка Додику и Лукићу - Фото: РТРС
Грађани пред судом БиХ - подршка Додику и ЛукићуФото: РТРС

- Међутим, народ је уз предсједника Републике Српске - навео је Кошарац.

Истакао је да је ово политички монтирани процес легитимно изабраном предсједнику Републике Српске.

- Захвалио би се нашим људима који овдје долазе данима као подршка на овом неправедном суђењу Милораду Додику. Ово је монтирани процес у којем имате легално изабраног предсједника наспрам нелегалног Кристијана Шмита. Треба јасно нагласати да Додикова одбрана и у у овако наметнуом Суду и Тужилаштву врло јасно поштује Устав БиХ - изјавио је Кошарац.

Навео еј да постоји полтронски однос бошњачке структуре према Шмиту, а у циљу да БиХ буде централизована.

- Они могу сањати свој сан, али од тога нема ништа - јасан је Кошарац.

Циљ поступка против предсједника Решублике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића јесте да се легитимитет Републике Српске доведе у питање, изјавио је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић за РТРС.

- Да би се дошло до тог циља треба пресудити и склонити Милорада Додика са политичке сцене - рекао је Којић.

Којић је истакао да се "у процесу против Додика и Лукића воде закулисне радње".

- Веома је тешко прогнозирати исход поступка. Ако сте имали ситуацију да одбрана предлаже Кристијана Шмита као свједока, а Суд то одбија, онда видите да се неке ствари које немају везе са правним процесима одвијају иза ове суднице - истакао је Којић.

Којић је напоменуо да оптужница није правно утемељена.

- Обавеза предсједника Републике јесте да потписује указе и правно гледано овог процеса не би требало ни бити - закључио је Којић.

У Суду БиХ данас ће бити настављено суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Српске Милошу Лукићу, због непоштовања одлука Кристијана Шмита.