latinica  ћирилица
18/09/2024 |  11:27 ⇒ 11:27 | Аутор: СРНА

Лазић: Спремни смо са Владом инвестирати у развој Бање "Дворови"

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине Микајло Лазић изразио је спремност да се у сарадњи са Владом Републике Српске инвестира од 30 до 50 милиона КМ за развој Бање "Дворови" чији је потенцијал огроман, али неискориштен.
Микајло Лазић - Фото: СРНА
Микајло ЛазићФото: СРНА

Лазић је истакао да би Бања и даље остала у 100 одсто јавном власништву и да су наредне четири године довољне да она засија у пуном сјају.

- Бања "Дворови" ће скорим завршетком ауто-пута Београд - Бијељина - Бањалука бити једна од најближих бања највећим градовима Србије - истакао је Лазић.

Иако је у основи медицински центар, Лазић каже да Бању "Дворови" не треба посматрати само у том контексту.

- Мој тим и ја имамо намјеру позиционирати је и као регионалног лидера у конгресном спортском и велнес и спа туризму, а за постизање пуног капацитета у раду Бање "Дворови" спремни смо, у сарадњи са Владом, инвестирати од 30 до 50 милиона КМ и фокус ставити на планирање њеног даљег развоја - навео је Лазић на "Фејсбуку".

Према његовим ријечима, то је директно тржиште са више од два милиона људи, а узимајући у обзир близину београдског аеродрома "Никола Тесла" тај број расте.

- Бања у пуном капацитету може директно да нас позиционира као регионалног лидера у неколико сегмената, медицини, туризму, бизнису, екологији, а њен развој би позитивно утицао и на пољопривреду, спорт, угоститељство, као и на нова радна мјеста - оцијенио је Лазић.

Он је закључио да Бања "Дворови" може да буде прави семберски бисер.