latinica  ћирилица
18/09/2024 |  10:56 ⇒ 12:45 | Аутор: РТРС

Прњавор: До краја следеће године централно спомен обиљежје (ВИДЕО)

У част оних који су своје животе уградили у темеље Републике Српске, у Прњавору ће наредне године бити изграђено централно спомен обиљежје. Овај град је у протеклом рату поднио велику жртву, погинуло је 626 бораца, а 31 припадник још увијек се води као нестао. Бол мајки које ни након 30 година немају прилику да сахране синове ни данас не јењава.
Спомен обиљежје у Прњавору - Фото: РТРС
Спомен обиљежје у ПрњаворуФото: РТРС

- Што се тиче процеса тражења апсолутно смо незадовољни. Процес је стао у потпуности. Породице су огорчене, тренутно је то тако блокирано да не видимо гдје је излаз. Узнемирајуће је када мајка каже није се мој син сам убио, ко је убио моје дијете, како могу ја да будем злочинац -рекла је Бранка Аулић, члан Предсједништва Организације породица заробљених, погинулих и несталих Прњавор.

Дарко Томаш, градоначелник Прњавора, истиче да ће централно спомен обиљежје бити завршено до краја следеће календарске године.

- Моје обећање које ће сигурно бити урађено јесте да ће централно спомен обиљежје бити завршено у току следеће календарске године.  За ове категорије становништва да се обезбиједе или бесплатни или повољнији прегледи, у оним моментима када људи иду на прегледе на секундарни ниво здравствене заштите овдје у Дом здравља - поручио је Томаш.