latinica  ћирилица
18/09/2024 |  09:51 ⇒ 10:54 | Аутор: sputniknews.com

Ђоковић: Све што сам остварио је због тога одакле сам – имамо ратнички дух и никад се не предајемо

Пријатељство Новака Ђоковића и Григора Димитрова постало је још чвршће послије ревијалног меча у Софији, а српски ас није крио да са играчима који су поријеклом близу Србије има ближи однос него са осталим колегама јер вјерује да имају сличан ДНК.
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Ђоковић је одржао конференцију за новинаре у престоници Бугарске поводом меча који су одиграли он и Григор Димитров, а том приликом говорио је о пријатељству са бугарским тенисером и објаснио због чега са њим има близак однос.

- То је оно што ја јесам и све што сам остварио је због тога одакле сам. ДНК који имамо ми са ових простора је јединствен. Имамо тај ратнички дух, никада се не предајемо, боримо се за оно што сматрамо битним, страсни смо. На крају дана, сви гријешимо и некад можда јесмо превише страсни, али то више волим неко да смо равни, више волим живот, емоције, да видим другачије изразе на лицима људи, волим да видим страст. Зато се добро слажемо Григор и ја, видио сам то и код играча са ових простора. Разумијемо се чак и ако не говоримо истим језиком. Са Грцима је помало другачије, али балкански дух имамо сви - рекао је Новак.

Димитрова гледа као брата што довољно говори о томе колико су велики пријатељи.

- Довољно је то братко, не треба више од тога. Играли смо много пута на турнирима, причамо пола бугарски и српски, пола енглески. Знамо се много година, имамо добар однос. Поштујемо се. Наравно, на терену смо ривали, али њега сам увијек гледао другачије од других јер је брат из Бугарске, тако сам одувек осјећао - истакао је српски ас.

Новак и Григор сјајно су се провели током меча, као и послије њега. Публика је била одушевљена свиме што су им српски и бугарски тенисер приредили, а двојица пријатеља дружење су наставили у клубу.