latinica  ћирилица
18/09/2024 |  08:39 ⇒ 08:41 | Аутор: РТРС

Шобот: Хоћу да донесем бољу будућност за Борик и Бањалуку

Кандидат за градоначелника Бањалуке доктор Никола Шобот синоћ је одржао трибину у Борику 1, гдје је са мјештанима разговарао о приоритетима који су кључни за унапређење квалитета живота у овом насељу. Шобот је нагласио да Борик 1 заслужује улагања у кључну инфраструктуру и јавне просторе како би се побољшали услови за живот свих становника.
СНСД трибина, Борик - Фото: Уступљена фотографија
СНСД трибина, БорикФото: Уступљена фотографија

- Изградићемо јавну гаражу како би се ријешио проблем паркирања у Борику 1. Завршићемо изградњу кружне раскрснице код Универзитетског кампуса, али у складу са регулационим планом који предвиђа подземни пролаз, а не пасарелу како је најављено - рекао је Шобот у разговору са мјештанима овог дијела Бањалуке.

СНСД трибина, Борик (Фото: Уступљена фотографија)

Шобот је истакао важност уређења и реконструкције дијелова улице Милана Карановића, посебно око пумпе и код продавнице "Мој маркет", као и изградњу игралишта у истој улици.

- Дјеца заслужују сигурно и модерно мјесто за игру, а то је наш приоритет - нагласио је Шобот.

СНСД трибина, Борик (Фото: Уступљена фотографија)

Шобот је указао на потребу за санацијом дјечијих игралишта у Кордунашкој улици и обезбјеђивањем привремених паркинга у улици Саве Ковачевића, како би се растеретио паркинг за станаре.

- Санација тротоара и дотрајалих фасада, као и занављање расвјете, клупа и канти за смеће, су обавезни кораци ка унапређењу комуналне инфраструктуре - додао је Шобот.

На крају, Шобот је емотивно поручио да "у политику доноси све оно што је стварао годинама".

- Желим да својим суграђанима оставим град какав ја памтим, град који ће бити функционалнији и бољи за све нас - рекао је Шобот.

Шобот је закључио да ће, као будући градоначелник, радити на рјешавању свих ових питања у интересу грађана, јер "Побиједиће Борик, побиједиће Бањалука!"