latinica  ћирилица
18/09/2024 |  08:33 ⇒ 08:35 | Аутор: РТРС

Голић на Евроазијском форуму жена у Санкт Петербургу

Предсједвајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић, на позив Валентине Матвијенко, предсједнице Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације учествује на Четвртом Евроазијском форуму жена, који се од 18. до 20. септембра одржава у Санкт Петербургу у Русији, саопштено је из Вијећа народа Српске.
Сребренка Голић у Санкт Петербургу - Фото: Уступљена фотографија
Сребренка Голић у Санкт ПетербургуФото: Уступљена фотографија

У делегацији Републике Српске налази се и Сања Вулић, шеф Клуба посланика СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ.

Овај значајан међународни догађај организују Савјет Федерације Федералне скупштине Руске Федерације и Интерпарламентарна скупштина држава чланица Заједнице независних држава.

Евроазијски форум жена, који се од 2015. године одржава на редовној основи, етаблирао се као кључна платформа за дијалог жена лидера из свих дијелова свијета.

Голићева би требало да одржи говор на отварању Форума. Предвиђени су билатерали сусрети са високим званичницима Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације.

На Аеродорому у Санкт Петербургу, предсједвајућу Вијећа народа Српске дочекали су званичници Савјета и Владе Санкт Петербурга.

Четврти Евроазијски форум жена, под темом "Жене за изградњу повјерења и глобалну сарадњу" окупиће више хиљада учесника: посланике, истакнуте личности међународних женских покрета, лидерке добротворних пројеката, као и представнице државних органа, пословних кругова, научне заједнице и јавних организација из читавог свијета.