latinica  ћирилица
17/09/2024 |  17:03 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Вишковић: Ново Горажде - мјесто које има будућност и треба да настави да се развија (ВИДЕО)

Ново Горажде је за Владу Српске веома важно мјесто и очекујем да ова локална заједница настави да се развија, јер има будућност, истакао је предсједник Владе Српске Радован Вишковић.
Радован Вишковић у Горажду - Фото: РТРС
Радован Вишковић у ГораждуФото: РТРС

- Многи се заваравају да се локалне заједнице посматрају по величини. Некад је важније посматрати њен географски положај. Ново Горажде за Српску има стратешки значајно мјесто - изјавио је Вишковић.

Он се захвалио начелници што је у протеклом периоду на домаћински начин водила ову локалну заједницу.

Вишковић је додао да је ова локална заједница била доведена на ивицу стечаја, прије осам година, када су дуговали три годишња буџета, односно када нико није плаћао обавезе према држави

- То је било као да је неко имао намјеру да угаси ову општину, али то је промијењено, прије свега захваљујући Петковићевој која ће наставити да управља овом локалном заједницом уз помоћ Владе Републике Српске - истакао је Вишковић након састанка са начелником општине Ново Горажде Милом Петковић.

Вишковић је указао да се у Новом Горажду гради културни центар са различитим садржајима који ће имати све што је потребно локалној заједници.

- Заједно са општином у наредном периоду биће донесена одлука да од инвеститора буде откупљен објекат који је у изградњи у Новом Горажду и да буде приведен намјени. Жеља начелнице и њених сарадника је да то буде за младе брачне парове, за интерно расељена лица, а Влада Српске ће као и до сада пружити своју подршку. Очекујем да се ова локална заједница развија на исти начин како се развијала до сада - истакао је Вишковић.

Он је нагласио да Ново Горажде има будућност.

- Јесте мало мјесто, јесте мали број становника, али људи могу да живе своји на своме и безбједносно посматрано, иако овдје има и бошњачког становништва, поносан сам на чињеницу да скоро није забиљежен ниједан немили догађај и на томе треба радити, гајити те односе и у будућности - рекао је Вишковић.

Начелник општине Ново Горажде Мила Петковић изјавила је данас да је са премијером Вишковићем разговарала о могућности куповине зграде за младе брачне парове с обзиром да је један од кључних проблема у овој општини недостатак стамбеног простора.

- Надам се да ће наредне године овај пројекат бити реализован. Влада Републике Српске континуирано помаже општину Ново Горажде - навећа је Петковићева.