latinica  ћирилица
17/09/2024 |  14:17 | Аутор: РТРС

Језеро: Завршни радови на изградњи вртића за 30 дјеце

Уговор са представнцима предузеће "Тектон" из Бањалуке, о вањском уређењу простора око објекта дјечијег вртића у изградњи, пописала је начелница општине Језеро Снежена Ружичић. Вриједност радова је око 46 хиљада марака.
Снежана Ружичић - Фото: РТРС
Снежана РужичићФото: РТРС

- У току је наставак радова на завршетку, то јест на вањском урђењу дворишта вртића, укљученим потпорним зидовима и оградама око објеката. То је овом фазом обухаваћено земљани радови и бетонски радови око објекта - истакао је Даворин Гајић, замјеник директора Д.ОО "Тектон" Бањалука.

Рок завршетка изградње вртића у Језеру је 21 радни дан, а он је намјењен за боравак 30 дјеце. Изградњу вртића финансира Влада Србије и Републике Српске.

- Радујемо се да улазимо у неку задњу фазу грађевинских радова око вртића у општини Језеро. И оно што је важно нагласити, јесто да је рок извођења радова 20 дана. Али посебено ми је драго, што се најмлађи становници општине Језеро, по први пут моћи да бораве у једној образовној установни за најмлађе и социјализација најмлађих становника општине Језеро - рекла је Снежана Ружичић, начелница оштине Језеро.