latinica  ћирилица
17/09/2024 |  12:49 ⇒ 12:49 | Аутор: СРНА

Србац - перспективна општина која гради станове за младе брачне парове

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је данас у Српцу да је ова локална заједница у свим сегментима перспективна, а примјер тога је изградња 20 станова за младе брачне парове по цијени нижој од тржишне.
Шулић и Драгосављевић - Фото: СРНА
Шулић и ДрагосављевићФото: СРНА

- Србац јесте перспективна локална заједница, али сигурно и корак испред осталих, што је видљиво из пројекта изградње станова за младе брачне парове. Министарство је подржало и више туристичких пројеката у овој општини - рекао је Шулић новинарима након састанка са начелником општине Србац Млађаном Драгосављевићем.

Он је додао да је на састанку било ријечи и о додјели пакета за социјално- угрожене породице.

Када је ријеч о природном резервату Бардача, Шулић је навео да ће иснтитуције Републике Српске учинити све да ово подручје буде сачувано иако је дио приватизован.

Драгосављевић је оцијенио да је сарадња општине Србац са Министарством трговине и туризма веома добра.

- Ово је потврђено реализацијом низа пројеката, а дио њих се односи на туризам и спровођење кампање "Друштвено одговорни" - рекао је Драгосављевић.

Он сматра да је значајно што трговачки ланци у Српцу спроводе ову кампању јер грађани могу да купе различите производе по нижим цијенама.

Шулић и Драгосављевић посјетили су и Тржни центар "Меркатор" у којем се спроводи кампања "Друштвено одговорни", а ресорни министар је рекао да су истакнути производи чије су цијене снижене.

- Грађани могу да купе пелене по цијени која је нижа за 10 КМ, уље за 1,3 КМ, тјестенину и низ осталих производа - навео је Шулић.