latinica  ћирилица
17/09/2024 |  08:48 ⇒ 10:57 | Аутор: СРНА

Правобранилаштво: Плацеви се не могу додјељивати без накнаде, прекршен закон и на "кући Милановића"

Одлуку о прибављању, управљању и располагању са имовином доносе Скупштине локалних заједница те свака друга одлука и поступање представља кршење Закона и довођење у заблуду грађана да се плацеви могу додјељивати без накнаде, речено је у Правобранилаштву Републике Српске.
Правобранилаштво Републике Српске - Фото: Screenshot
Правобранилаштво Републике СрпскеФото: Screenshot

С тим у вези, из Правобранилаштва кажу да као законски заступници Града Бањалука нису запримили захтјев од градоначелника, односно његових служби за давање мишљења о предметној ствари.

- Сходно законским одредбама, у вези са доношењем потребних одлука у имовинско-правним односима, неопходно је мишљење Правобранилаштва Републике Српске, а коначну Одлуку о прибављању, управљању и располагању са имовином јединице локалне самоуправе , на основу Закона о локалној самоуправи, доноси Скупштина јединице локалне самоуправе, у овом случају Скупштина Града Бањалука - наводи са у одговору Правобранилаштва.

Када је ријеч о пројекту реконструкције "Куће Милановића", из Правобранилаштва тврде да је и у овом случају прекршен закон.

- Грађевинска дозвола није могла бити издата, а да власник објекта није Град Бањалука и самим тим ту је најкруцијалније прекршен закон и по том питању ми настављамо даље активности - поручено је из Правобранилаштва Републике Српске за Срну.