latinica  ћирилица
16/09/2024 |  18:06 ⇒ 19:07 | Аутор: СРНА

Вишковић: Грађани 6. октобра одлучују о својој и судбини Вукосавља

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић рекао је да ће грађани Вукосавља на предстојећим локалним изборима одлучити о својој и судбини ове локалне заједнице.
Радован Вишковић у Станарима - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Радован Вишковић у СтанаримаФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Вишковић је рекао да трибини у Вукосављу да је разочаран поразном информацијом да би на чело ове локалне заједнице могао да дође бошњачки кандидат, јер су појединци из себи знаног разлога спремни да наступе на изборима само с циљем узимања дијела српских гласова од кандидата СНСД-а на начелника Дејана Јовића како он не би побиједио.

- На изборима 6. октобра оловка је у вашим рукама и ви одлучујете - поручио је Вишковић грађанима.

Кандидат СНСД-а за начелника Вукосавља Дејан Јовић рекао је да ће СНСД-а остварити побједу на локалним изборима у овој општини.

Он је навео да је 2016. године нарушено српско јединство када је кандидован члан ПДП-а Борислав Ракић за начелника Вукосавља, које је побиједио, али је ова странка тада изгубила.

- Због српске слоге прихватили смо СДС у власт, иако нам нису били неопходни, било нам је важно да смо сви у истој колони. Осам година касније, на нашу пружену руку и заједничког кандидата, они су по наређењу из Модриче и Теслића избацили свог кандидата с циљем да СНСД не буде више власт у Вукосављу, што им неће успјети - рекао је Јовић.

Носилац листе СНСД-а за Скупштину општину Вукосавље Срђан Трипић рекао је да ће СНСД, без обзира на рушење српског јединства у овој локалној заједници, побиједити на предстојећим локалним изборима, као што је то учинио и 2016. године.