latinica  ћирилица
16/09/2024 |  16:49 ⇒ 16:54 | Аутор: РТРС

Кошарац: Конаковић као папагај понавља поруке америчког амбасадора

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић, умјесто да ослушкује потребе бошњачког народа и рјешава нагомилане проблеме у ФБиХ, као папагај понавља политичке поруке америчког амбасадора Мајкла Марфија, оцијенио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

Кошарац је рекао да Конаковић очито креира своју политику у договору са Марфијем, умјесто са Бошњацима и у интересу тог народа.

- Стичем утисак да оно што Конаковић прича не разумију чак ни Бошњаци, већ искључиво америчка Амбасада. Данас је опет покушао да прикупи покоји политички поен нападима на предсједника Републике Српске Милорада Додика и Српску, уз неизоставну мантру о непостојећем малигном руском утицају - истакао је Кошарац.

Кошарац је навео да му није јасно како Конаковић, који је у више наврата одлазио у Лакташе и разговарао са предсједником Српске, није схватио да Додик није човјек који ради по било чијем диктату.

- Додик је лидер чија је политика заснована на потребама српског народа и интересима Републике Српске. То је човјек мира, стабилности и дијалога, који инсистира на поштовању Устава и Дејтона, те договору два ентитета и три конститутивна народа, без утицаја међународног фактора - истакао је Кошарац на "Инстаграму".

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Он је истакао да Конаковић и њему слични, који данас критикују Додика, раде по диктату западних центара моћи, лицемјерно оптужујући Српску за блокаде у БиХ.

Кошарац је подсјетио Конаковића да је европски пут Српске и БиХ заустављен због унутарбошњачког сукоба у ФБиХ.

- Дакле, нека поспреми своје двориште! Но, очигледно је да Конаковић нема политичке снаге да се обрачуна са Бакиром Изетбеговићем и СДА, па своје политичке мишиће покушава билдати нападима на Додика и Српску. Узалуд троши вријеме! - написао је Кошарац.

Он је поручио да је Српска стабилна, политички организована, са јасном визијом и јаким институцијама и дјелује у складу са Уставом и Дејтоном, поштујући договор два ентитета и три конститутивна народа.