latinica  ћирилица
16/09/2024 |  16:35 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

Источно Сарајево: Обиљежавање дана града и крсне славе (ВИДЕО)

Срби протјерани из Сарајева, а близу 70 хиљада их је сабраних у Источном Сарајеву, сутра обиљежавају дан града и крсну славу, Светог Петра дабробосанског.
Источно Сарајево - Фото: РТРС
Источно СарајевоФото: РТРС

Делегације града, градских општина и гости из Русије, Србије и Црне Горе данас су се поклонили сјенима погинулих бораца на светом мјесту, Новом Зејтинлику.

Да Источно Сарајево представља једну од највећих побједа српског народа у двадесетом вијеку потврђују и делегације братских земаља, свједочећи незаустављивом развоју овог града.

Сила српског и братског руског народа и лежи у чињеници да никада нису водили освајачке ратове, поручио је са Новог Зејтинлика Јевгениј Наумов, градоначелник братског Краснодара.

Сагледавши сва искушења од формирања Источног Сарајева до данас постојање овог града многи карактеришу као историјску побједу. Некадашњи градоначелник Будве Марко Царевић у Источно Сарајево долази од 2008. године.

Изазов је, каже градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, стасавати на бедему, на који су атаковали и и даље атакују сви они који не воле оно што се зове Република Српска.

Обиљежавање дана Источног Сарајева наставиће се вечерас, Свечаном академијом на којој ће бити додјељена признања заслужним за развој овог града.