latinica  ћирилица
16/09/2024 |  16:21 | Аутор: СРНА

Сијарто: У току кампања против противника нелегалних миграција

Други покушај атентата на бившег предсједника САД Доналда Трампа, суђење потпредсједнику италијанске владе Матеу Салвинију и казна изречена Мађарској због одбијања да прими мигранте знаци су новог замаха у кампањи против политичара који се боре против нелегалних миграција, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.
Петер Сијарто (Фото: EPA-EFE/Robert Ghement, илустрација) -
Петер Сијарто (Фото: EPA-EFE/Robert Ghement, илустрација)

- Ова кампања добила је нови замах. Још један покушај атентата на Доналда Трампа, желе да стрпају Матеа Салвинија у затвор на више од пола деценије јер је желио да заштити своју земљу од нелегалних миграната, а Брисел је наметнуо огромну казну Мађарској јер штитимо своје границе и не дозвољавамо мигрантима да се населе у нашој земљи - саопштио је Сијарто на друштвеним мрежама.

Упркос притисцима, финансијским и правним пријетњама, Мађарска наставља да се бори против миграција које промовише либерални мејнстрим, додао је он.

Подршку Салвинију изразио је и мађарски премијер Виктор Орбан.

- Најхрабрији патриота Европе кажњен је због заустављања миграција. Они који бране Европу су стално под казнама. Шта се дешава? - објавио је Орбан на мрежи Икс.

Мађарска је позната по својој оштрој политици борбе против нелегалних миграција. Суд правде ЕУ одлучио је 13. јуна да Мађарска мора да плати казну од 200 милиона евра због непримјењивања заједничке политике ЕУ о азилу.

Орбан је рекао да Будимпешта неће мијењати своју миграциону политику и да судом ЕУ управља амерички милијардер Џорџ Сорош.