latinica  ћирилица
16/09/2024 |  13:27 ⇒ 13:32 | Аутор: СРНА

ЦИК БиХ: Модернизована опрема за управљање изборним материјалом

Централна изборна комисија БиХ добила је 15 бар-код скенера и двије апликације које ће помоћи праћењу и контроли изборног материјала.
ЦИК - читачи бар-кодова (Фото:  www.izbori.ba) -
ЦИК - читачи бар-кодова (Фото: www.izbori.ba)

Опрема је обезбијеђена захваљујући Мисији ОЕБС-а и Амбасади Велике Британије у БиХ.

ЦИК БиХ рукује великом количином материјала, за локалне изборе је ријеч о 35.000 различитих бар-кодова, а за опште изборе око 70.000 бар-кодова.

Из ЦИК-а истичу да ефикасан систем за управљање овим материјалима може побољшати организацију, смањити грешке и обезбиједити брзу доступност кључних ресурса.

Као предности у односу на мануелне методе за управљање складиштем, из ЦИК-а наводе ефикасност и уштеду на времену, прецизност и смањење грешака, унапређење безбједности, бољу организацију и прегледност, оптимизацију трошкова, те бољу анализу и извјештавање.

Софтверско рјешење за управљање складиштем је кључно за унапређење ефикасности, безбједности и транспарентности рада и смањује трошкове, повећава продуктивност и омогућава бољу организацију, чиме се ствара основа за поуздан рад складишта.

За ЦИК, посебно у контексту изборних циклуса, апликација ће обезбиједити да сви материјали буду доступни, правилно евидентирани и на вријеме дистрибуирани.