latinica  ћирилица
16/09/2024 |  10:31 | Аутор: СРНА

Томислав Пантић пребачен у затвор код Подујева

Србин Томислав Пантић /84/, кога је такозвана косовска полиција ухапсила под сумњом да је починио наводни ратни злочин, пребачен је у затвор код Подујева и, према посљедњим информацијама, у тешком је здравственом стању, изјавио је његов син Александар Пантић.
Космет - Фото: ТАНЈУГ
КосметФото: ТАНЈУГ

Пантић је рекао да је једина "кривица" његовог оца што није хтио да прода стан и имање, као и што је својевремено био директор комбината "Дубрава".

Он је навео да његов отац има уграђена три стента и неколико бајпасова, да је у тешком стању и да од петка не устаје из затворског кревета.

Истакао је да Томислав никада није био припадник ни војних ни полицијских формација и да нису имали разлога да страхују од полиције, те да су често заједно долазили на Косово и Метохију да обиђу имање.

- Живели смо у Истоку, где смо имали стан, а у селу Црнце, гдjе су ми рођени отац и деда, имамо 15 хектара имања, док нам је кућа срушена. Отац и ја смо и после расељеништва често обилазили стан и имање - објаснио је Пантић за Вечерње новости.

Протеклог четвртка по повратку из села, када је са њима био и Александров двадесетогодишњи син Лазар, четворица припадника полиције су његовог оца, који је сједио на задњем сједишту аутомобила, извукли и ставили му лисице.

Александар је испричао да су прошле седмице ишли на Косово и Метохију по позиву из општине Исток због наводно погрешно попуњених података око имовине, што изазива сумњу да је хапшење његовог оца планирано.

Томислав Пантић је ухапшен 12. септембра, а његов адвокат Василије Арсић изјавио је након хапшења да је његов брањеник ухапшен када је дошао да обиђе своје имање и да провјери докле се стигло са судским спором који води за повратак имовине.

Арсић је тада рекао да током испитивања ниједан догађај, датум, као ни опис догађаја који су поменути не говоре у прилог томе да је Пантић починио ратни злочин.