latinica  ћирилица
16/09/2024 |  08:50 ⇒ 16:16 | Аутор: ТАНЈУГ

У Лос Анђелесу додијељене награде Еми (ВИДЕО)

У Лос Анђелесу су додијељене годишње награде Еми, а добитници су телевизијске серије "Шогун", "Комичари" , "Малени ирвас" и "Медвјед".
Еми награда (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER) -
Еми награда (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER)

Серија "Шогун", која је награђена као најбоља драмска серија, забиљежила је рекорд са освојених чак 18 награда, укључујући двије награде за најбоље глумце, преноси АП.

Серији "Комичари" припала је награда за најбољу комичну серију, док су серије "Малени ирвас" и "Медвјед" освојиле по четири појединачне награде.

Звијезде серије "Медвјед" Џереми Ален Вајт и Ебон Мос-Бакрах поново су освојиле награду за најбољу главну и споредну мушку улогу у комедији.

Главни лик "Хакова" Џин Смарт освојила је награду за најбољу главну глумицу у комедији, а у највећем изненађењу вечери, ХБО-ови "Хакови" побиједили су и у категорији најбоље комедије и то серију "Медвјед" која је важила за главног фаворита.

"Шогун" је серија са највише освојених признања - чак 18, међу којима и награде за најбољу драмску серију, најбољег главног глумца у драмској серији за Хиројуки Санаду и најбољу глумицу у драмској серији за Ану Саваи, као и режију за Фредерика Е.О. Тоие.

Ова јапанска серија имала је чак 25 номинација за Еми награду, а темељи се на роману Џејмса Клавела из 1975. године. Радња је смјештена у Јапану, а одиграва се у 17. вијеку.

Један од главних глумаца Хиројуки Санада, који игра лик по узору на војсковођу Токугаву Иејасуа, истакао је:

- Мислио сам да је ово сјајна прича за представљање наше културе свијету.

Радња серије је фокусирана, на шогуне и на борбе за моћ, при чему се Торанага налази у опасности да буде надвладан, можда и погубљенод стране ривала Лорда Ишида (Такехиро Хира) и његових савезника.

Вођено је рачуна о сваком детаљу, од Блекторновог брода разореног олујом до богато обојених кимона аристократских ликова.

Доботница награде Еми Ана Саваи је постала прва жена азијског поријекла која је освојила ову награду.

Нетфликсов хит "Малени ирвас" освојио је награду за најбољу мини серију, а креатор Ричард Гад је кући понио трофеје за најбољег главног глумца и писца. Његова колегиница Џесика Ганинг, која је играла његову прогонитељку Марту, освојила је награду за споредну глумицу.

Холивудска легенда Џоди Фостер је освојила прву Еми у каријери глумећи у ХБО-овом филму "Прави детектив: Ноћна земља".