latinica  ћирилица
16/09/2024 |  07:44 ⇒ 07:52 | Аутор: СРНА

Возачи опрез - коловози мокри и клизави

Временски услови јутрос су лоши за вожњу због кише која пада у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ, коловози су мокри и клизави, а видљивост је смањена, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

Возаче упозоравају на учестале одроне на дионицама у усјецима и поред камених косина.

Интензитет саобраћаја појачан је у градским зонама, па се возачима савјетује да буду стрпљиви и да брзину прилагоде тренутним условима и да избјегавају ризична претицања

Због изградње моста на регионалном путу Разбој-Руданка до 27. септембра долазиће до измјене у одвијању саобраћаја за прелаз транспортера и тешке механизације.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље-Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима "Цера три", "Строгоник", те "Пасјаци" и "Хамшил" измјене су на магистралном путу Бродар-Вишеград, затим у тунелу "Котва два" на дионици Међеђа-Бродар и у тунелу "Трговишта" на путу Бродар-граница Републике Српске и Србије.

До повремене обуставе, због минирања терена, долазиће на дионици регионалног пута Добој-Модрича у Костајници.

На регионалном путу Руданка-Станари, у Љесковим водама, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Измјене су због радова на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице-Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

Због клизишта забрањен је саобраћај на регионалном путу дионица Стари Угљевик-Главичице, а једном траком возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

У Бањалуци се због изградње три кружна тока на западном транзиту и на магистралном путу на укрштању са Алејом Светог Саве /код Кампуса/ и Булеваром војводе Живојина Мишића /код Ауди сервиса/ саобраћа веома успорено.

У ФБиХ у току је изградња пјешачке стазе уз магистрални пут Прозор/Рама-Јабланица у мјесту Устирама, па се сваког дана осим недјеље вози успорено, уз наизмјенично пропуштање возила.

Такође, у току је реконструкција моста у мјесту Ступари, на магистралном путу Кладањ-Живинице. Саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила, уз постављене семафоре.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима Фоча-Устиколина, Тарчин-Коњиц и Олово-Семизовац.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. На Каракају код Зворника на снази је забрана саобраћаја за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе, па се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.