latinica  ћирилица
16/09/2024 |  07:39 ⇒ 11:02 | Аутор: РТРС

Пепић: Са сваким нападом Трамп је све ближи побједи (ВИДЕО)

Сваким нападом на Доналда Трампа, да ли путем кривичних пријава, медијских харанги или покушајем да му се одузме живот, републиканском кандидату јача популарност јер грађани тиме виде атак на САД, чиме демократе губе моћ. Са сваким таквим кораком Трамп је ближи побједи на изборима, рекао је стручњак за економску дипломатију Синиша Пепић.
Доналд Трамп (Фото: EPA/BIZUAYEHU TESFAYE) -
Доналд Трамп (Фото: EPA/BIZUAYEHU TESFAYE)

Пепић је у нашем Јутарњем програму нагласио да су према анкетама извора, који су се показали као поуздани, Камала Харис и Доналд Трамп готово изједначени.

- О побједи на изборима одлучиваће оне државе које су неодлучне и чији гласачи гласају у задњем тренутку, а то су Аризона, Џорџија, Мичиген, Невада, Сјеверна Каролина, Пенсилванија и Висконсин - рекао је Пепић.

Пепић истиче да велики дио Срба гласача у Америци подржава Доналда Трампа.

- На величанственом скупу у Трамповом хотелу у Чикагу, Олгица Раваси, стручњак за геополитичке односе, члан најужег тима људи око Доналда Трампа и њихов савјетник за Балкан и бивши гувернер Илиноиса Род Благојевич позвали су Србе да гласају за трампа јер они у Трампу виде подршку за мир и стабилност у свијету - каже Пепић.

Како истиче, према подацима Српско-америчке гласачке алијансе (САВА) у САД има 1,2 милиона Срба гласача.

Што се тиче недавне ТВ дебате између Трампа и Харисове, Пепић истиче да се блага предност Харисове истопила када се сазнало да је она током дебате користила наушницу са слушалицом, што, како каже, доказује да ријечи које је говорила на дебати нису њене.

-  То је откривено и презентоване након дебате након чега се њена предност почела топити. Камала Харис је мајстор манилпулације. Она је на мјесто потпредсједника изабрана тако што је наводном статистиком као државни тужилац доказала пораст ријешених злочина и то тако јер је хапсила просјаке и родитеље дјеце која су бјежала из школе. На жалост, закони у Калифорнији су направљени тако да погодују таквим људима који су кадри злоупотријебити статистике - тврди Папић.

Додаје да је Харисова на овајн начин оквалификована као најбољи тужилац у историји Америке не гледајући позадину тог успјеха. С друге стране, Пепић види Трампа је човјека од бизниса који је својим радом и трудом постигао то што је постигао.

- У наредном периоду доћи ће до још јаче подршке Трампу оних којима је стало до онога што он пропагира, а то су јака Америка и традиционална америчка идеална породица - каже Пепић.

Истакао да је иза Трампа током претходних избора стајао грађевински лоби, а иза демократа увијек стоји инустрија рата и њих карактерише изазивање ратова и сукоба у свијету јер је, како каже, индустрија рата највећи генератор економског раста у држави.

- Рат је оно што покреће економију у САД, али не рат на тлу Америке. За то им је послужио рат у Ираку, бившој Југославији, Косову и Метохији, а сада и у Украјини. Они ће развијати америчку економију до посљедњег Украјинца. То је политика демократа. А иза тога стоји изјава Доналда Трампа који је рекао да "онога тренутка када он постане предсједник доћи ће до прекида сукоба и да до њега не би ни дошло да је он био предсједник" - каже Пепић.

Истакао је да демократе посматрају рат као један од алата за постизање својих, не само геополитичких, већ и економских циљева, наводећи да је америчка компанија "Блек рок" купио готово сва обрадива земљишта и минералне сировине у Украјини и то је оно што је протекле четири године америчка администрација радила.

- Трамп јако паметно води кампању када је у питању однос према Украјини и према Израелу и то је оно што гласачи увиђају - нагласио је Пепић.