latinica  ћирилица
16/09/2024 |  07:22 ⇒ 07:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Бајден: Осумњичени за инцидент у Трамповом голф клубу у притвору, нема мјеста за насиље

Предсједник САД Џозеф Бајден изјавио је да му је лакнуло што је бивши амерички предсједник и републикански кандидат Доналд Трамп неповријеђен у безбједносном инциденту у свом голф клубу у Вест Палм Бичу на Флориди, који се истражује као могући атентат.
Џозеф Бајден (Фото: EPA/BONNIE CASH / POOL) -
Џозеф Бајден (Фото: EPA/BONNIE CASH / POOL)

Бајден је навео да је осумњичени у притвору и похвалио рад Тајне службе и других агенција за спровођење закона.

- Лакнуло ми је што је бивши предсједник неповријеђен. У току је активна истрага о овом инциденту јер полиција прикупља више детаља о томе шта се догодило. Као што сам много пута рекао, у нашој земљи нема мјеста за политичко насиље или било какав други вид насиља - истакао је Бајден, а саопштила Бијела кућа.

Потпредсједница САД Камала Харис, која је предсједнички кандидат демократа и ривал Трампу на изборима, саопштила је да је дубоко узнемирена због могућег покушаја убиства Трампа на његовом имању у Флориди.

- Док прикупљамо све чињенице, бићу јасна: осуђујем политичко насиље. Сви морамо да урадимо свој дио посла како бисмо обезбиједили да овај инцидент не доведе до даљег насиља - навела је Харис на мрежи Икс.

Из Бијеле куће је раније саопштено да су Бајден и Харис обавјештени о безбједносном инциденту који се истражује као могући покушај убиства бившег предсједника САД и репибликанског предсејдничког кандидата Доналда Трампа и да ће добијати најновије информације о току истраге.

У саопштењу Бијеле куће истакнуто је "олакшање" након што је обавјештена да је Трамп безбједан.

ФБИ је саопштио да је бивши предсједник и кандидат републиканаца на предстојећим предсједничким изборима Доналд Трамп био предмет "очигледног покушаја убиства" у његовом голф клубу на Флориди.

Тајна служба је одвела на сигурно Трампа након што су агенти Тајне службе отворили ватру на особу наоружану полуаутоматском пушком која је уперила оружје ка његовом голф клубу у Вест Палм Бичу на Флориди, док је он играо голф.

Пуцњава се догодила око два мјесеца након што је Томас Метју Крукс извео атентат на Трампа на скупу у Батлеру, у Пенсилванији 13. јула, када је Трамп задобио повреду уха.