latinica  ћирилица
15/09/2024 |  20:48 ⇒ 21:14 | Аутор: РТРС

Радан: У Требињу постоје повлаштена и села која немају воду у 21. вијеку

На подручју Града Требиња постоје села и приградска насеља која су у повлаштеном положају, али постоје и она која су занемарена и у којима још нема основних услова за нормалан живот и треба престати са таквом праксом, рекао је на трибини у Петровом пољу Лазар Радан, кандидат Листе Небојше Вукановића - за правду и ред за градоначелника Требиња.
Листа за правду и ред, Требиње - Фото: РТРС
Листа за правду и ред, ТребињеФото: РТРС

- Ја сам рођен овдје у овој мјесној заједници и зато ми је то посебно важно. Овдје постоје бројни проблеми, ту је велика градска депонија, нека села немају воду, нека немају асфалт, овдје повратници Бошњаци плаћају домаћем становништву да уређује путеве - рекао је Радан

Каже да намјерава да постави приоритете када је ријеч о равномјерном развоју свих насеља.

- У нашем граду постоје "једнака" и "једнакија" мјеста, на примјер Загора, село нашег генералног директора има, воду, расвјету, базен, а овдје има села која немају ни воду. Треба престати са таквом праксом и поставити приоритете - рекао је Радан.

Недопустиво је такво стање у Петровом пољу, поготово када се зна да је ова мјесна заједница свега око пет километара удаљена од града, и настојаћемо да се и мјештанима овдје омогући живот достојан 21. вијека, а не да нека насеља још немају питку воду, истакао је Радан.