latinica  ћирилица
15/09/2024 |  20:19 ⇒ 21:15 | Аутор: РТРС

Ђокић: Промјеном локалне власти до снажног развоја и бољих Лопара

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је вечерас на предизборној трибини у Лопарама да овој општини треба нова политика и локална власт која ће заједно са Владом Републике Српске омогућити снажнији економски развој.
Петар Ђокић у Лопарама - Фото: Уступљена фотографија
Петар Ђокић у ЛопарамаФото: Уступљена фотографија

- Морамо направити важан заокрет зато што Лопаре константно губе становништво и постају све старија општина у којој нема неке перспективе за одржив живот - рекао је Ђокић.

Он је навео да су првенствено важне промјене у сфери економије, али и реформа којом ће у локалним заједницама начелници бити носиоци борбе за привредни развој, а не они који га блокирају.

- Економски раст и развој Републике Српске је предуслов обране и заштите Српске и на првом мјесту нам је одбрана идентитета Републике и њених вриједности, али ако не будемо економски још брже напредовали, то може у будућности угрозити Српску - поручио је Ђокић.

Према његовим ријечима, треба зауставити негативне миграције и створити простор који ће бити занимљив за нове инвестиције.

Лидер Социјалистичке партије је пружио снажну подршку кандидату СНСД Стевану Сандићу за начелника Лопара, а критиковао је политичке снаге које своју кампању заснивају на, како је рекао, нечему што не постоји.

- Влада Републике Српске није добила никакав захтјев за експлоатацију литијума на подручју Мајевице, нити то разматра, тако да сви они који кампању граде на тој причи подмећу народу кукавичје јаје - истакао је Ђокић.

Носилац одборничке листе СП у Лопарама Цвјетко Томић позвао је суграђане да подрже ову листу за коју је рекао да је спој младих и школованих људи, као и оних искусних у политици.

- Треба нам подршка да, прије свега, задржимо нашу младост на овим просторима и обезбиједимо нова радна мјеста - рекао је Томић.