latinica  ћирилица
15/09/2024 |  19:58 ⇒ 16/09/2024 | 20:08 | Аутор: РТРС

Шобот: Бањалуком се мора управљати искрено и вољом грађана, а не лажима и самовољом (ФОТО)

Бањалуком се мора управљати искрено и вољом грађана, а не лажима и противно њој. Градоначелник треба да служи грађанима, а не да им командује, поручио је кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот у Пискавици, гдје је разговарао са мјештанима о кључним проблемима који их погађају.
Никола Шобот - Фото: Уступљена фотографија
Никола ШоботФото: Уступљена фотографија

Шобот је нагласио да је срамота да у 21. вијеку Пискавица још увијек нема стабилно водоснабдијевање и да је неприхватљиво да питање водовода још увијек буде тема сваких избора.

- Крак водовода за Слијепчевиће чека се већ пет година, а изградња водовода у Пискавици још увијек није завршена. Изградња крака водовода за засеок Граховце може бити ријешена једноставним спајањем са Кнежевићима, и то је рјешење које ћемо остварити - рекао је Шобот.

Уступљена фотографија

Он је истакао да су ово су посљедњи избори на којима се о овоме говори.

- У 21. вијеку, највећи град Републике Српске мора обезбиједити да сваки грађанин има приступ основним ресурсима као што је вода - истакао је Шобот.

Уступљена фотографија

Поред питања водоснабдијевања, Шобот је нагласио да је неопходно улагање у комуналну инфраструктуру, посебно у расвјету и изградњу тротоара до школе, како би дјеца могла сигурно долазити и одлазити из школе. Такође, нагласио је важност постављања видео надзора у школи, како би се повећала сигурност ученика.

Уступљена фотографија

- Град мора улагати у сигурност своје дјеце, и то не смије бити питање које се одлаже. Пискавица заслужује више улагања и пажње, јер грађани овог насеља желе бољи и сигурнији живот за своје породице - нагласио је Шобот.